Вітаємо з Днем народження Сергія Шестакова! Бажаємо життєвих сил, спортивних перемог, неймовірного фарту, професіонального поступу та самореалізації! Безмежної любові відданих фанатів та щастя в особистому житті!

Олег Дулуб: «Оптимізм у мене є!»

 

Наставник львівських «Карпат» білоруський спеціаліст Олег Дулуб розповів прес-службі української Прем’ер-ліги про плани на зиму, роблячи акценти на деяких проблемах команди.

 

– Олеже Анатолійовичу, вже вирішили, де проведете відпочинок?

– Із України поїду завтра-післязавтра в Білорусь, де й планую відсвяткувати Новий рік. А потім хочу відправитись у Західну Європу на стажування. Поки клуб не визначив, є варіанти, а вибір залежить від того, чи потрібно буде відкривати візу.

 

Сьогодні, в першій половині дня, виконавці «Карпат» мали якісь процедури в медично-реабілітаційному центрі. Які саме, коли не секрет?

– Звичайні відновлювальні процедури, щоби полегшити футболістам життя. Справа в тому, що перехід між сезоном та відпочинком має бути максимально плавним і безболісним.

 

Повертаючись до виступу команди восени: в листопаді-грудні ледь не в кожному матчі львів’яни дуже активно починали, проте скоро самі не витримували темп. Інколи закладалося враження, що є певні проблеми із «фізикою»…

– Я би шукав причини в іншому – у психології. Коли швидко відкриваєш рахунок, треба заспокоїти гру. Потрібні досвідчені футболісти, здатні в такий момент тримати м’яч, робити акуратні передачі не в напад. А у нас із цим – із досвідченими гравцями – труднощі, тому й такі результати: маємо у складі багато молодих, які, забивши, знову біжать уперед. Футбол, як гра, нагадує синусоїду, тут домінує рваний темп, і успіху досягають ті команди, які вміють прилаштовуватися під зміни ігрового ритму.

 

 

 

– Ще один парадокс нинішніх «Карпат»: це чи не єдиний колектив Ліги Парі-Матч, яка грає з трьома центрбеками, один із них – Андрій Нестеров – став справжнім відкриттям сезону, але при цьому «зелено-білі» багато пропускають і часто помиляються саме в обороні…

– Із трьома виконавцями в центрі захисту ми граємо не так уже й часто. Наприклад, із тією ж «Зіркою» починали з трьома центрбеками, проте вже під час матчу перебудувалися на двох. Я у Львові всього два місяці: за цей період зміг підтягти «фізику», а на тактику потрібно більше часу.

 

Інколи виникає думка, що крайні хавбеки Володимир Костевич і Денис Мірошниченко занадто захоплюються атакою. Більше того: Ви, здається, хочете зробити їх т.зв. «латералями», до чого вони не зовсім готові.

– Справді, є у них таке: інколи бракує холоднокровності для правильних рішень. Щодо використання їх латералями: це вимагає конкретної тактичної схеми – з трьома центральними захисниками, а я планую застосовувати її нечасто.

 

Ви практикуєте значну ротацію складу – значну в тому розумінні, що гравці діють на різних позиціях у різних лініях. Наскільки це корисно й чи довго триватимуть експерименти?

– Це корисно, бо дає змогу побачити істинний потенціал кожного футболіста. Проте це не може практикуватися завжди, бо вічні експерименти ні до чого хорошого не приводять. Маємо тимчасовий момент, до якого я був вимушений вдатися.

 

 

 

Чи можете сказати, що дивитесь у завтрашній день – тобто в 2017 рік – із оптимізмом? Принаймні стриманим…

– Уже не раз про це казав: усе залежить від того, наскільки добре укомплектуємося під час зимової перерви. Оптимізм у мене є, головне, щоби його підкріпило життя.



Інші новини: