Вітаємо з Днем народження Сергія Шестакова! Бажаємо життєвих сил, спортивних перемог, неймовірного фарту, професіонального поступу та самореалізації! Безмежної любові відданих фанатів та щастя в особистому житті!

Драченко: Не можемо зіграти оптимальним складом

 

Півзахисник «Зірки» Максим Драченко – про постійні кадрові проблеми в команді, свою оптимальну позицію та вболівальників у Кропивницькому

 

– Максиме, Ваша команда одна з трьох претендує на перемогу в Групі 2. Чи існує таке завдання перед гравцями й тренерським штабом?

– Скажу так: найголовніша мета, яка перед нами, – награвання складу на наступний сезон. Але ми знаємо, що сьоме місце в таблиці дасть право завоювати спеціальний приз і вважаємо, що будь-який приз приємно отримати!

 

– Як би Ви могли пояснити нестабільність результатів команди навесні?

– На мою думку, вся справа ось у чому: не було жодного поєдинку, коли ми змогли виставити оптимальний склад. У нас постійно хтось вилітає – то через травму, то через дискваліфікацію. Ще одна проблема – не реалізовуємо свої моменти.

 

– У березні-квітні «Зірка» постійно змінювала тактичну схему, тасуючи різні варіанти: 5+4+1, 5+3+2, 4+5+1, 3+4+3… Це пошук оптимальної моделі чи адаптація під конкретних опонентів?

– Так виходить через дві причини. Перша – те, про що я говорив вище: ніяк не можемо зіграти оптимальним складом. Друга – специфіка підготовки: наш тренер, «розбираючи» гру кожного наступного суперника, визначає тактику, з якою можна брати очки. Найчастіше ми практикуємо модель із трьома захисниками, проте вже наступного поєдинку все може бути інакше.

 

– Тасування тактичних схем супроводжується тим, що більшість гравців від матчу до матчу виступають на різних позиціях. Ця закономірність стосується і Вас.

– Знову-таки, ця закономірність виходить через кадрові проблеми. Мені найкомфортніше виступати в центрі півоборони на позиції опорника, але трапляється так, що доводиться виходити на обох флангах.

 

 

 

– Наступний суперник кропивничан – непереможний більше місяця «Дніпро». В нинішньому чемпіонаті ви з дніпрянами обмінялися перемогами, як буде цього разу?

– Для нас це вже по-своєму особливий суперник. У лютому ми зіграли внічию, від якої залишився неприємний осад, бо могли виграти. Тепер, навесні, взагалі програли, хоча так само мали брати очки. Сподіваюся, цього разу компенсуємо те, що не вдавалось у попередніх зустрічах.

 

– До цього сезону «Зірка» майже півтора десятиліття не виступала в УПЛ. За такий період часу місто мало скучити за великим футболом, однак відвідуваність поєдинків у Кропивницькому залишає бажати кращого…

– (Здивовано). Як на мене, тут у нас усе добре! Я відчуваю справжню футбольну атмосферу місті, яка особливо приємно контрастує з тим, що в мене було у попередні роки. Згадайте, як у попередньому поєдинку з «Карпатами» люди не переставали підтримувати нас за негативного рахунку. Й ми віддячили їм! Сподіваюся, нам це частіше вдаватиметься.

 

upl.ua



Інші новини: