Вітаємо з Днем народження Сергія Шестакова! Бажаємо життєвих сил, спортивних перемог, неймовірного фарту, професіонального поступу та самореалізації! Безмежної любові відданих фанатів та щастя в особистому житті!

Артем Довбик: за крок до нового рекорду!

 

 

 

Артем Довбик став першим українцем з часів Андрія Шевченка, який забив понад 15 голів за сезон у топ-5 європейських лігах. На рахунку українця вже 16 голів у складі «Жирони» у цьому розіграші Ла Ліги.

 

Цього сезону українець зіграв 28 матчів у чемпіонаті Іспанії, в яких забив 16 голів і віддав п’ять результативних передач. Поряд із Джудом Беллінгемом («Реал») та Анте Будіміром («Осасуна»), українець є найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії.

Востаннє подібне вдавалося зробити легендарному нападнику Андрію Шевченку, який у сезоні 2005/06 зумів забити 19 голів у складі «Мілана» у чемпіонаті Італії.

Нагадаємо, Довбик також став другим гравцем в історії «Жирони», якому підкорилися понад 15 забитих м’ячів в одному сезоні Ла Ліги. Досягнення Артем оформив у матчі з «Бетісом» (3:2).

«Жирона» з 65 очками в активі посідає третє місце, поступаючись двома балами «Барселоні». У наступному турі команда Довбика зіграє в гостях проти «Атлетіко. 



Інші новини: