Вітаємо з Днем народження Сергія Шестакова! Бажаємо життєвих сил, спортивних перемог, неймовірного фарту, професіонального поступу та самореалізації! Безмежної любові відданих фанатів та щастя в особистому житті!

Іван Кривошеєнко: «Кожен матч у нас останній бій»

 

Інсайд полтавської «Ворскли» Іван Кривошеєнко в ексклюзивному інтерв’ю друкованому виданню «Український футбол» поділився своїми думками щодо свого візиту до Маріуполя.  

 

Іване, для початку повернімося до неприємних спогадів, що залишив по собі матч із «Металістом». Сергій Свистун пояснював підсумковий рахунок різницею в класі. Невже вона настільки грандіозна, що навіть у більшості «Ворскла» поступилася розгромно?

– Клас є клас, отож від цього нікуди не втечеш. Те, що «Металіст» команда сильніша, – неспростовний факт. Утім, вважаю, що різниця не є настільки солідною, як її зображає рахунок на табло.

 

Виходить, просто не пощастило?

– Гол пропустили безглуздий, зганьбилися в центрі поля, а «Металіст» за такі помилки карає досить жорстоко. Потім ще й після стандарту отримали. Коротше кажучи, вважаю, що на розгром не заслуговували. Щоправда, й на нічию також не награли…

 

Що «Ворскла» робила не так, як у Дніпропетровську? Чому не вдалося зіграти так само якісно?

– Не вдалося забити вдруге, пропустили зайві м’ячі.

 

Усе так просто?

– Футбол узагалі нескладна гра, якщо не надто заглиблюватися (сміється).

 

Припускаю, що з-поміж борців за другу сходинку найбільше враження справив «Металіст», бо з «Динамо» та «Дніпром» зіграли, за великим рахунком, абсолютно на рівних. Так і є?

– Погоджуюся, кияни та дніпропетровці особливого враження не справили. Їм, вважаю, ми не поступалися. «Металіст» справді постав організованішим і сильнішим колективом. Що цікаво, із першими двома грали в гостях, із харків’янами вдома, але результат вийшов ось таким неприємним.

 

Нині у «Ворскли» шестиочковий гандикап перед зоною вильоту, конкретніше перед ужгородською «Говерлою». Цього запасу достатньо, щоби не замислюватися щодо боротьби за виживання та спокійно демонструвати свій футбол?

– Та ні, нам нині точно не до спокою, він лише сниться. Ситуація справді досить небезпечна, а тому кожен матч у нас, немов останній бій. Чи не єдиний плюс – уже «пройшли» всіх лідерів, попереду не настільки складний календар, залишається брати «свої» очки.

 

Краще виходити на матч не зацикленим на результаті чи немов на останній бій?

– Звісно, краще, коли турнірне становище не тисне…

 

Іване, розкажіть, чому ви в останніх матчах не потрапляли до основи? Зрозуміло, що вирішує тренер, але у вас, певне, є й своє бачення.

– Бачу, що ви вже спробували змусити мене відповісти небанально, але вибачайте. Вирішує тренер, а мені причини не відомі. Мабуть, варто ще краще тренуватися.

 

Зазвичай, коли футболіст грає проти своєї колишньої команди, йому адресується питання про особливість цього матчу. Утім, підозрюю, у вас візит до Маріуполя зайвих емоцій не викликає?

– Викликав, коли тільки змінив «Іллічівець» на «Ворсклу». Нині ж нічого екстраординарного не відчуваю. Усе-таки, це не перший мій візит до Маріуполя у футболці полтавського клубу. Хоча, з іншого боку, вісім років у азовському місті також із серця не викинеш.

 

Микола Павлов вас раптом не кликав із собою до «Іллічівця»?

– Ні, не було такого.

 

«Український футбол»



Інші новини: