Вітаємо з Днем народження Сергія Шестакова! Бажаємо життєвих сил, спортивних перемог, неймовірного фарту, професіонального поступу та самореалізації! Безмежної любові відданих фанатів та щастя в особистому житті!

Неймовірний початок іспанського етапу

 

 

 

За перші п’ять місяців в Іспанії Артем Довбик став найкориснішим гравців Ла Ліги, видав поки що найкращий матч по асистам і повторив найрезультативніші матчі в кар’єрі.

 

«Жирона» обіграла «Атлетіко» у неймовірному матчі в рамках 19-го туру Ла Ліги, а Артем Довбик записав у свій актив черговий, уже п’ятий асист у чемпіонаті Іспанії. Гольова передача у черговому матчі дозволила українцеві обійти Беллінгема у суперечці найкорисніших гравців чемпіонату Іспанії та підвела межу під неймовірним у плані особистих та командних результатів першим колом для форварда. Розповідаємо.

 

Став найкориснішим гравцем першого кола

В активі українця 16 очок за системою «гол+пас» у 18-ти зіграних матчах (11 голів та п’ять асистів). За цим показником він випередив Джуда Беллінгема (15 очок, 13+2), Антуана Грізманна (14, 11+3), Борху Майораля (12, 12+1) та Альваро Морату (13, 12+1).

 

Взяв участь більш ніж у третині голів «Жирони»

«Жирона» – найрезультативніша команда Примери за підсумками першого кола. У її активі – 46 забитих м’ячів. Більш ніж у третині взяв участь Довбик, його 17 голів – це майже 37% від забитих командою.

 

Забив дев’ятьом командам

У першому колі чемпіонату Іспанії Довбик взяв участь у 18-ти матчах із 19-ти. 14 – розпочав у стартовому складі, у чотирьох – виходив на заміну. 11 голів Артем забив дев’яти клубам: по два м’ячі у ворота «Альмерії» та «Алавеса», по голу – «Реалу Сосьєдад», «Мальорці», «Вільярреалу», «Осасуні», «Райо Вальєкано», «Барселоні» та «Бетісу».

 

«Пожалів» вісім команд

П’ять асистів Довбика припали на чотири матчі. Разом Артем асистував партнерам у матчах із «Гранадою», «Мальоркою» та «Атлетико», двічі – у грі з «Осасуною». Виходить, що від українця у першому колі не постраждали лише вісім команд – «Гетафе», «Севілья», «Лас-Пальмас», «Кадіс», «Реал», «Кадіс», «Сельта», «Валенсія».

 

Видав найкращий матч за асистами у кар’єрі

Матч з «Осасуною» 4 листопада минулого року, в якому Артем віддав дві результативні передачі, став для українця найкращим «асистентським» у кар’єрі. До цього віддати дві гольові передачі за гру не вдавалося.

А ось набирати по три очки за гру Довбику вдавалося й у матчах за збірну України (2+1 проти Вірменії), у поєдинках за «Дніпро-1» у єврокубках (2+1 проти «Аполлона» у Лізі конференцій), у чемпіонаті (у тому числі й три хет-трики) та Кубку України.

 

Іде на результативній серії з чотирьох матчів

В останніх чотирьох матчах чемпіонату в активі Артема п’ять набраних балів за системою гол+пас (4+1). Українець забивав «Барселоні» у 16-му турі, відзначився дублем у ворота «Алавеса» у 17-му, реалізував пенальті у грі з «Бетісом» у рамках 18-го туру та віддав асист у матчі з «Атлетіко» у 19-му.



Інші новини: